Email MàrquetingL’ email màrqueting continua sent la tècnica més efectiva i econòmica, i que més beneficis aporta a les empreses. Fa anys que fem servir el correu electrònic com a mitjà per arribar a clients actuals i potencials, ja siguin per informar sobre l’empresa, un producte o per mantenir un vincle més directe i constant amb ells. Però també és cert que l’ús del correu electrònic es va convertir en una eina abusiva que omplia els nostres bústies de SPAM o correu no sol·licitat. Això va empènyer a programadors a desenvolupar i incloure filtres de correu, perquè l’usuari pugui diferenciar entre spam i correu d’interès. Però què passa amb els correus que pretenen ser d’interès per a l’usuari i que corren el risc d’acabar a la paperera? Si no volem que el mail de la nostra campanya acabi sent ignorat haurem de parar atenció al què, com i quan volem transmetre a la nostra campanya. T’ aportem 10 consells per a un email màrqueting efectiu:

 

1 – És important disposar d’una llista de correu importada de la nostra base de dades (llista privada).

Amb això ja tenim part del camí recorregut. La llista estarà composada per mails de persones que en algun moment es van interessar per algun producte o servei de l’empresa. D’aquesta manera, no estàs incorrent en l’odiat SPAM i compleixes amb la LOPD. Si a la llista hi ha gent que alguna vegada ha comprat algun dels teus productes, segurament us pot interessar informar d’ofertes i novetats de la teva empresa. L’efectivitat sempre serà menor si optem per la compra de bases de dades públiques.

 

2 – El disseny del contingut de la Landing Page ha de convertir la visita en venda.

No podem quedar-nos en simplement fer una campanya d’email màrqueting i dur totes les visites a la home o a una pàgina d’un producte concret. Cal pensar que la pàgina d’aterratge serà la porta d’entrada al nostre web i haurem d’aprofitar i guiar l’atenció de la visita dins de la pàgina concreta i cap a altres parts de la web. La landing page ha d’ampliar la informació aportada en el mail. Destacarem imatges, enllaços importants, botons de venda, etc. Sense oblidar-nos de crear una zona d’enllaços a les seccions principals del nostre web. No hem d’excedir-nos en floritures i textos si el nostre objectiu és vendre alguna cosa.

 

3 – Hem de motivar la venda creuada en cada pàgina de producte i en les LPs.

Això és quelcom que es ve donant fa molts anys en el comerç tradicional. Si et compres una càmera de fotos en uns grans magatzems, tingues per segur que el dependent també t’ oferirà una targeta de memòria, una funda i una extragarantía. És fàcil relacionar productes entre si, ja sigui perquè és un producte complementari interessant o perquè simplement, un altre usuari ho ha consultat anteriorment. Si mostrem productes relacionats en fitxes de producte podrem augmentar les possibilitats de venda creuada.

 

4 – La informació del mail ha d’estar molt clara i destacada en la pàgina de destinació.

Simplificar ens ajudarà molt a complir amb els objectius de la campanya d’ emails. A menys nombre de clics cap a la consecució d’objectius major probabilitat de consecució d’objectius.

 

5 – Revisa els objectius de les teves campanyes d’emails màrqueting per intentar plasmar-ho de la millor manera a la Landing Page.

Aquests poden ser variats: omplir un formulari, vendre un producte, sol·licitar un pressupost, etc. Cal simplificar el màxim possible perquè l’usuari no s’avorreixi i abandoni la pàgina abans de complir el nostre objectiu.

 

6 – Fuig d’imatges de mala qualitat i avorrides.

De vegades val la pena gratar-se la butxaca i fer fotos que facin més atractius els nostres productes, ja sigui comprant-les online o encomanant-les a un fotògraf professional. El producte pot aparèixer en un ambient adequat o aïllat en l’espai. D’això últim sap molt Apple, les imatges destaquen per sobre de tot el producte i res més que el producte.

 

7 – El disseny del mailing ha de ser atractiu per a augmentar la possibilitat de clics en l’anunci.

Podem incloure vídeos, botons amb colors atractius que portin a l’acció, zones amb aire per descansar la vista, etc.

 

8 – La línia de l’assumpte de l’email ha de ser concisa i atreure l’atenció destacant els beneficis però sense exagerar. Posar el nom del destinatari augmenta % la taxa d’obertura de l’email. No allargar-se en més de 50 caràcters i no escriure en majúscules perquè els filtres antispam no detectin el nostre mail com escombraries.

 

9 – Un cop llançada la campanya haurem d’analitzar el percentatge de clics obtinguts, els emails rebotats, CTR, ràtio de baixes i ràtio de viralitat.

En els 2 dies següents de la campanya ens podrem fer una idea de com ha anat. Si hem tingut baixes o adreces errònies les eliminarem de la nostra llista de contactes.

 

10 – S’ha d’intentar ser disciplinat amb la freqüència d’enviament.

Els dilluns al matí, divendres i diumenge són dies de poca lectura de mails o poca probabilitat d’obertura. L’hora també és important. Al matí a les 11h i a la tarda a les 17h és el millor moment per llançar la campanya. Si llancem el nostre mail a primera hora del matí correm el risc que es competeixi amb un gran nombre de mails. El moment més idoni és a mig matí o a mitja tarda, evitant sempre enviar mails a la nit i en dies festius.

 

L’email màrqueting és molt més que una simple solució per arribar al client de forma directa. Utilitzant aquest mitjà de distribució estalviaràs temps, diners i paper, i al mateix temps t’estaràs donant a conèixer, informant als teus clients sobre novetats, propostes, ofertes, subscripcions, newsletters, etc.

 

Font: Blog Digiworks