El Community Manager que estigui lliure de tota culpa que tiri la primera pedra!. Tots hem comès errors. Més enllà de la Luxúria, la Gula o l’ Avarícia, els errors del Community Manager hi són, ocults, però no per això desconeguts, i guardats en silenci pels que afronten aquesta professió treballant o aprenent en el camí.

Pecadors, temptats pels errors o algunes pràctiques errònies i equivocades. Els pecats pels quals seríem condemnats als abismes del mateix infern seran revelats! i avui aquí descobrim alguns dels que amb més freqüència solen ser comesos.

Aquest error comporta “desterrament immediat”. NO monitoritzar els comptes dels teus clients. Cal estar constantment escoltant tot el que es digui sobre les empreses i marques que representem a les xarxes socials.

Si et defineixes com un veritable Community Manager, no pots afirmar desconèixer les millors eines. Conèixer el seu funcionament i les prestacions de cadascuna d’elles és vital!

Estar absent de les Xarxes durant més de 15 hores seguides. Això no t’ho perdonaran. La constància porta un premi intern que es diu aprenentatge.

Contestar en els murs sense tenir dades. Deixant al descobert la poca informació de què disposes. Prepara’t per a una allau de mals comentaris.

Contestar de males maneres. Contestar amb majúscules i posar massa èmfasi en tot el que escrius. Aquí et queden poques hores de vida …

Creure que ja ho saps tot. Cada dia s’aprenen coses noves. Noves aplicacions, eines, opcions, mètodes nous. No t’estanquis i sigues autodidacta i proactiu.

Deixar comentaris sense contestar. Arribar 4 hores més tard després d’un comentari negatiu. Això pot comportar problemes per aturar una possible crisi.

Si afrontem una crisi de reputació o l’opinió negativa d’un usuari, hem de procedir èticament. Fer dels conflictes un problema personal és un pecat capital i un dels grans errors de tot Community Manager.

NO corregir l’ortografia. Això és molt important, i sobretot evitar utilitzar formes escrites abreujades o difícilment llegibles.

Tot Community Manager com cal, sap que, llevat que es tracti d’un mitjà de comunicació o ‘fàbrica de continguts’, postejar o compartir informació de manera reiterativa o abusar dels missatges amb caràcter comercial o promocional, és Spam segur. De manera que dóna un bon espai a les teves intervencions i no molestis, crea expectatives de qualitat.

No parar prou atenció a la feina i evitar les distraccions. Sobretot en el cas dels que porten diferents comptes o compaginen la seva gestió amb el mateix compte personal. Un comentari, o una opinió desafortunada en el compte equivocat pot arruïnar una mica més que el nostre treball.

Finalment i sense lloc a dubtes, ja que això és la primera norma que s’aprèn en “l’escola” del Community Manager: Un bon CM, és aquell que reporta. Sap realitzar informes complets sobre la seva tasca a la xarxa. Compleix els seus objectius i manté informats els seus clients. Sempre que pot es posa en contacte amb ells i resol els dubtes que els seus clients tinguin.

 

Font: Puro Marketing