Enginyer de software, en Jack Dorsey és el co-fundador de Twitter, i en va ser el CEO fins a octubre de 2008.  Dorsey va tenir la idea original de Twitter quan encara estava a Odeo, una empresa de podcasting que era un projecte d’ Obvious Corp. Ara és el president de Twitter.

El maig de 2009, Dorsey va anunciar la seva més recent posada en marxa, Square. Square, originalment amb el nom clau de Squirrel, és un sistema de pagament mòbil que permet a l’iPhone i a l’Android acceptar pagaments amb targeta de crèdit.

Dorsey era un estudiant de la Universitat de Missouri – Rolla, més tard Universitat de Nova York, que va abandonar els estudis i el seu treball com a programador en un servei de missatgeria amb bicicleta de despatx el 1999 per traslladar-se a San Francisco.

Jack Dorsey, fundador de Twitter i Square, va participar aquest diumenge en una entrevista amb Holger Schmidt (FOCUS Magazine) i David Kirkpatrick (Techonomy) en la conferència DLD per explicar la seva particular visió sobre les seves dues empreses i el futur d’aquestes plataformes en relació amb el món que està per venir.

Encara que Dorsey no va revelar res extraordinari sobre Twitter o Square, ha destacat que Twitter no segueix un model tradicional de xarxa social i que el seu model de negoci, malgrat el que pugui semblar, simplement funciona. A més, ha explicat que properament podrem veure com Square surt de les fronteres nord-americanes per a expandir-se no només per Europa, sinó també per Àsia.

Segons Dorsey, “Twitter és diferent a la resta de plataformes socials” ja que considera, que sempre ha tractat d’ “acollir converses públiques en temps real. Sempre hi ha hagut aquesta percepció que necessites tweeter per utilitzar Twitter, però veiem un gran nombre de persones que l’utilitzen per descobrir notícies, esdeveniments, continguts i més “, assegurava Dorsey. També la seva fixació per la simplicitat és un factor diferencial de la xarxa de microblogging enfront de la competència.Twitter people

Una competència que no espanta a l’equip de Twitter: “estem preocupats per construir i fer créixer Twitter, no tant per la competència. Volem portar a Twitter a més mercats, perquè la gent l’utilitzi “. Segons Dorsey, l’aspecte social només és una part de la utilitat de Twitter, que es veu més com un servei d’informació. Una realitat que es deixa veure en el redisseny de Twitter, en el que es van centrar més, segons el fundador de la xarxa de microblogging, a la part de descobriment, “fent molt simple que la gent aconseguís valor de Twitter sense haver de participar necessàriament“.

Twitter és una destinació per trobar informació, però també un canal de distribució que dirigeix el trànsit cap a altres pàgines, va explicar Dorsey. I ha destacat que “el més impressionant sobre Twitter és que arriba a cada dispositiu del planeta, des del telèfon més barat al smartphone més avançat. No tracta només de distribució, sinó també de gent que comparteix continguts a Twitter “. En definitiva, des de Twitter consideren que “cada tweet és una destinació en si mateix, mentre que Twitter també és un mecanisme de distribució de continguts“.

Serveis com Twitter, va afirmar Dorsey, poden adreçar a la societat cap a un nou món de democràcia, basat en el feedback instantani i permetent que tothom pugui llançar la seva opinió al món. Fins i tot els polítics, ha destacat, aprofiten aquestes converses en temps real. “La pregunta és, què fem amb aquesta informació? Jo crec que si dónes a la gent les dades i la informació, això els ajudarà a prendre millors decisions “. I va afegir: “Twitter, en aquest sentit, pot ajudar al món, ens permet tenir millors converses, tenir una millor idea de com la gent entén el món“.

Però el model de negoci de Twitter també és important. Amb la publicitat com a base dels seus ingressos, “el model de negoci que Twitter ha estat desenvolupant durant algun temps funciona. Els anunciants l’utilitzen i veiem com tornen per aconseguir més “. Això sí, els esforços per augmentar la participació dels usuaris no cedeixen, encara que també busquen altres coses, “com el fet que la nostra tecnologia pugui tenir un impacte positiu en el món i com les empreses interactuen amb els seus clients“. De fet, segons va explicar Dorsey, amb una exposició extremadament mínima als anuncis que es publiquen a Twitter, l’engagement que s’aconsegueix és “enorme”. “Tots els senyals que estem rebent tant dels usuaris com de la publicitat demostra que la gent vol més“, va afegir.

Com negoci, la prioritat de Twitter es basa tant en guanyar més diners com en aconseguir més usuaris. “Pensem en els ingressos no com un destí, sinó com l’oxigen que alimenta al model, i viceversa. No pots construir un producte sense ingressos, però no et pots centrar en els ingressos sense tenir un producte tampoc. Twitter és un sistema i un producte orgànic. Un cop i un altre, veus companyies en que el model d’ingressos millora els seus productes, si no mira com Google AdSense ha millorat les recerques“.

SquarePel que fa a Square, l’altra criatura de Dorsey, el CEO de la companyia de pagaments amb el mòbil va manifestar el seu interès per portar la plataforma a Europa i poder desenvolupar aquest negoci fora dels Estats Units. “No volem limitar-nos a Estats Units, i estem buscant nous mercats“, va assegurar. Encara que també tenen la vista posada a la Xina, on els consumidors estan molt habituats a les targetes de dèbit, però no hi ha moltes eines per acceptar aquests pagaments.