Estem d’acord: avancem cap a un model productiu en el que busquem ser influents o el que és el mateix, incidir en les decisions d’altres persones amb la nostra opinió. Però també és cert que la popularitat acompanya els influents, no així al contrari.

La Web social creix en relació a les influències i marques socials que s’hi gestionen, el servei d’atenció al client és avui una variable determinant en el mesurament de la influència i la naturalesa social de les marques, ètiques i compromeses.

Consumidor i marques en acció conjunta de generació de continguts, el nucli de les emocions!

El consumidor no busca només la brillantor i esplendor dels descomptes i les ofertes, més enllà i en la recerca permanent d’aquesta emoció determinant que el transformi en un ambaixador i se senti per fi “en bones mans”, el client d’avui es vincula amb la capacitat de les marques per influir a través del lliurament de coneixements, opinions, manuals operatius, entreteniment i incitació al diàleg i el debat.

Quan ens endinsem en les variables que hem d’analitzar per determinar quin tipus de marca som, social, viral, popular o influent, no podem deixar de costat als continguts, generats en acció conjunta amb els nostres clients i sens dubte, primer pas en el procés de fidelització.

Quines raons porten el consumidor a compartir un contingut:

Lliurament d’informació sobre la comunitat o la marca, sobre el missatge, ¡la missió, visió i valors, que pretén transmetre la marca, lliura la confiança i credibilitat que implica ser genuí!

Lliurament informació de valor social. Aquest tipus de textos que es comparteixen com informació de rellevància sobre el mercat o la indústria, manté el procés d’informació sempre en moviment.

Una opinió pròpia, de veritat. El contingut que lliura una opinió individual (l’autor) en relació als temes abordats posant a disposició de la marca com a part del missatge, genera molta acció social, la raó és que el consumidor actual valora molt especialment la innovació i la creativitat, és un bon filtre en un univers tan competitiu.

L’acció social s’incorpora als processos creatius. Cada vegada més els continguts que generen més moviment social, són aquells en què s’observa un clar compromís amb les opinions i temàtiques abordades pels usuaris en els seus comentaris i intervencions a les xarxes. Incorporar al consumidor als processos de creació de continguts, posa de manifest marques veritablement compromeses amb la vocació de servei. ¡Primer pas cap a l’emoció!

De l’anàlisi de l’anterior podem concloure que, cada vegada més, influència i marques socials, són conceptes que parlen de qualitat i compromís, deixem de banda l’ego de la popularitat i la vanitat de la viralitat, ¡avui ser influent i ser social, és clau per fidelitzar als nostres clients!